Ρόδος

Η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων και το τέταρτο μεγαλύτερο ελληνικό νησί αποτελεί σταθερά έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Νησί των έντονων αντιθέσεων, η Ρόδος συνδυάζει αρμονικά το μεσαιωνικό με το παραδοσιακό στοιχείο, τις δαντελένιες παραλίες με τα πευκόφυτα βουνά, ορεινά χωριά με παραθαλάσσιους οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους, μεσαιωνικά μνημεία και κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα με παραδοσιακά καταλύματα σχηματίζοντας έναν ασυναγώνιστο προορισμό που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε προσδοκία.

Η μεσαιωνική πόλη, η πρωτεύουσα του νησιού και μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, είναι χτισμένη ημικυκλικά γύρω από το κεντρικό λιμάνι. Η Πόλη της Ρόδου είναι πολυπολιτισμική, με κτίρια από την εποχή της Τουρκοκρατίας, όπως το Σουλεϊμανιέ τζαμί και ο πύργος του ρολογιού, από την κορυφή του οποίου μπορείτε να απολαύσετε μια μαγευτική θέα προς στην Παλιά Πόλη. Έξω από τα τείχη της πόλης εκτείνεται η νέα πόλη, στην οποία δεσπόζουν εντυπωσιακά κτήρια που κτίστηκαν κατά την περίοδο της Ιταλικής κατοχής, όπως το Ταχυδρομείο και η Νομαρχία.

Στην άλλη πλευρά της πόλης μπορείτε να επισκεφθείτε το Ροδίνι, ένα υπέροχο πάρκο με παγώνια, τρεχούμενα νερά και μονοπάτια ανάμεσα σε πεύκα και κυπαρίσσια. Το Ροδίνι φημίζεται ότι φιλοξενούσε τη λεγόμενη Ρητορική Σχολή της Ρόδου, όπου φοίτησαν προσωπικότητες όπως ο Ιούλιος Καίσαρας και ο Κικέρωνας.

Στο Αρχαιολογικό και στο Βυζαντινό Μουσείο (στεγάζονται στο κτήριο του Νοσοκομείου των Ιπποτών και στην Παναγία της Νίκης, αντίστοιχα) μπορείτε να θαυμάσετε σημαντικά ευρήματα και κειμήλια που μαρτυρούν την πλούσια ιστορία του νησιού.

Σε όλη την έκταση του νησιού μπορείτε να επισκεφτείτε διατηρητέους παραδοσιακούς οικισμούς, όπως η Κοσκινού, πληθώρα αρχαιολογικών χώρων (Αρχαία Ιαλυσός, ο Ναός της εποχής των Ιπποτών, κ.α.), τις περίφημες λουτρικές εγκαταστάσεις της Καλλιθέας, μοναστήρια, το ενυδρείο, η διαμόρφωση του οποίου θυμίζει θαλάσσια υπόγεια σπηλιά, όπου φιλοξενούνται θαλάσσια είδη του Αιγαίου, το σπήλαιο Κουμέλλου, και φυσικά την φημισμένη κοιλάδα των Πεταλούδων, βιότοπος σπάνιας φυσικής ομορφιάς με πλούσια βλάστηση στην οποία από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο εμφανίζονται κατά εκατομμύρια οι πεταλούδες.

Υπέροχες διαδρομές αποκαλύπτουν το φυσικό κάλλος του νησιού σε όλο του το μεγαλείο: πεζοπορία από τη Φιλέρημο μέσα από ένα μαγευτικό πευκόδασος στη θάλασσα, στην κοιλάδα των πεταλούδων, από το χωριό της Σαλάκου στην κορυφή του Προφήτη Ηλία, από το κάστρο της Κρητηνίας στο χωριό της Κρητηνίας μέσα από μια εύφορη κοιλάδα ή η κατάκτηση της κορυφής του Αττάβυρου για τους πιο για τους πιο εξασκημένους οδοιπόρους είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που προσφέρει το πανέμορφο νησί.

Η Ρόδος είναι ένα νησί γνωστό για την κοσμοπολίτικη ζωή του, τα υπερσύγχρονα τουριστικά θέρετρα αλλά και τις υπέροχες ακρογιαλιές, πολλές από τις οποίες ενδείκνυνται για windsurfing, λόγω των μελτεμιών που πνέουν στην περιοχή.

Rhodes - Evangelismos
Rhodes - Anthony Quinn Bay
Rhodes - Butterfly Valley
Rhodes - Kallithea
Rhodes - Harbour
Rhodes - Ancient Kamiros
Rhodes - Kallithea
Rhodes - Kallithea
Rhodes - Lindos