Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη με πλούσια ιστορία, ιδιαίτερη γεωγραφική θέση, γνωστή για την παραδοσιακή μουσική της, τις όμορφες παραλίες και μοναδική γαστρονομία, με γεύσεις και τεχνικές επηρεασμένες από Βυζαντινά και Οθωνικά χρόνια, με γαλλικές και εβραϊκές επιρροές.

Πληθώρα από ουζερί και τοπικά εστιατόρια είναι διάσπαρτα σε όλη την πόλη, με δύο μεγάλες αγορές του Μοδιάνο και του Καπάνι παρουσιάζουν δίπλα δίπλα όλες τις γαστρονομικές συνήθειες της πόλης.

Η ιστορική φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης, που έχει την αρχή της σε μία αδιάσπαστη συνέχεια από τα ελληνιστικά χρόνια μέχρι σήμερα, είναι συνδεδεμένη κυρίως με τη βυζαντινή ζωή της, με τα μνημεία της να την χαρακτηρίζουν ως ένα ανοιχτό Βυζαντινό Μουσείο.

Η πρόσβαση στην πόλη γίνεται με πολλαπλούς τρόπους. Το Διεθνές Αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης βρίσκεται 14 χλμ. από το κέντρο της πόλης και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας, εξυπηρετώντας πάνω από 3,5 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει εδραιωθεί ως ένα οικονομικό σταυροδρόμι για την Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της πλεονεκτικής του θέσης. 2 χλμ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης, ο οποίος καθημερινά εξυπηρετεί εκατοντάδες πολίτες και επισκέπτες μέσω των διαφόρων προαστιακών γραμμών και του υπεραστικού δικτύου. Τέλος οι σταθμοί ΚΤΕΛ εξυπηρετούν δρομολόγια προς όλη την Ελλάδα.

Thessaloniki - The White Tower
Thessaloniki - The Arch of Galerius and Rotonda
Thessaloniki - Umbrellas Sculpture
Thessaloniki - The Ote Tower
Thessaloniki - Alexander the Great Monument
Thessaloniki - Nightlife